Castelul a fost dăruit de către regele Sigismund I de Luxemburg cneazului Voicu, tatăl lui Iancu de Hunedoara.
Ioan (Iancu) de Hunedoara a fost unul dintre cei mai bogați domnitori români, care pe lângă suprafețele impresionante de pământ (aproximativ 5 milioane de jugăre la 1440) mai deținea 57 de orașe și 930 de sate, 28 de cetăți și castele medievale. A fost apreciat pentru victoriile în războaiele cu otomanii.
Pe bazele unei fortificații de piatră, voievodul Transilvaniei, Ioan de Hunedoara, pornește în anul 1440, construcția castelului cu destinația de fortăreață militară. După ce devine guvernator al Ungariei, acesta modifică planurile de construcție ale castelului, bazându-se pe extinderea construcțiilor cu destinații civile.
Castelul Corvinilor sau Huniazilor este unul dintre cele mai valoroase castele medievale din Romania, cu dublă destinație civilă și militară, care se poate vizita.
După moartea lui Ioan de Hunedoara, în anul 1456, soția sa Elisabeta Szilagyi continuă lucrările la castel, efectuează lucrări de amenajare în partea nord a castelului compusă din logii, ridicând o loggie cu două etaje în stilul Renașterii. Ea, pe lângă extinderea construcțiilor la castel se ocupă și de înfrumusețarea capelei și a altor încăperi aducând meșteri francezi și italieni, împodobind castelul cu picturi atât în interior cât și în exterior.
Castelul intră ulterior în posesia lui Matei Corvin, fiul lui Iancu de Hunedoara.
Programul de vizitare al Castelului Corvinilor este: lunea între orele 12:00 – 17:00 iar in restul săptămânii între orele 9:00 – 17:00, cu mențiunea că ultima intrare se face cu 45 min. înainte de ora închiderii, adică la 16:15.
Bună, acesta este un comentariu.
Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog vizitează ecranul Comentarii din panoul de control.
Avatarele comentatorului provin din Gravatar.